ЛІТНІ ЗАСТУДИ: ПРИЧИНИ І НАСЛІДКИ

Настало літо, і нас знову оточують кондиціонери, що тихо дзижчать та дарують прохолоду, прохолодні напої, що приносять довгоочікувану свіжість, і всюдисуща літня спека разом із палючим сонцем. Результат: чимала кількість людей зі шморгаючими носами, охриплими голосами і відчуттям, що дере в горлі. Адже кондиціонери висушують повітря, а разом з ним і слизові носа і горла. А прохолодні напої часто вже дуже холодні, і у поєднанні з виснажливою ​​спекою помітно знижують захисні функції носоглотки.

Захворівши в зимовий період, люди схильні більшою мірою піклуватися про своє якнайшвидше одужання, розуміючи, що ризик затяжної хвороби або важких ускладнень дуже високий. Як мінімум, більшість хворих починають пити велику кількість теплої рідини, що далеко не завжди сприяє швидкому одужанню. Як максимум, дотримуються постільного режиму і строго дотримуються всіх вказівок лікаря. Влітку ж, на жаль, ситуація, найчастіше, кардинально відрізняється: життя йде своїм шляхом і на хворобу просто ніхто не звертає уваги.

Найпершою і найчастішою ознакою початку хвороби є саме неприємні відчуття в горлі, так зване, першіння. При цьому природа цього захворювання може бути як вірусна, так і бактеріальна. І таку, здавалося б, дрібницю не варто ігнорувати. Адже в сучасному світі при неймовірному темпі життя, хворіти дійсно немає часу. А найпоширеніші влітку захворювання – фарингіти, тонзиліти та ларингіти, досить швидко і легко можна усунути, знаючи, як діяти правильно і просто застосовуючи лікарські препарати місцевої дії. Такі ліки не тільки знімають запальний процес і борються зі збудником хвороби, але і швидко знімають симптоматику хвороби, що дозволяє швидко повернутися до всіх своїх річних планів або трудових завдань.

Ангіноваг – рятує плани і зберігає здоров’я

Одним з найбільш ефективним на сьогоднішній день ліків проти хвороб горла є Ангіноваг. Цей препарат діє швидко безпосередньо на інфекцію (причину захворювання), при цьому тут же усуваючи неприємні супутні хворобі симптоми. Ангіноваг активно використовується і в Україні, і в провідних європейських країнах з 1980-х років.

Ангіноваг – спрей для горла з унікальним складом активних речовин. Кожен з п’яти компонентів цього препарату чітко продуманий, і механізми їх дії глибоко вивчені:

  • антисептик деквалінію хлорид (активний відносно грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів і грибів);
  • тиротрицин – локальний антибіотик діє проти грампозитивної мікрофлори, наприклад: стафілококів і стрептококів;
  • еноксолон має противірусну та протизапальну дію і дозволяє впоратися з масивною вірусною атакою.
  • гідрокортизону ацетат і лідокаїну гідрохлорид – ефективно пригнічують активність медіаторів запалення і швидко усувають хворобливі відчуття в горлі.

Такі дієві компоненти кожен окремо, при поєднанні один з одним в препараті Ангіноваг, дають абсолютно приголомшливий терапевтичний результат:

  • етіологічну дію (противірусну, антибактеріальну, антимікотичну);
  • патогенетичну дію (протизапальну);
  • симптоматичну дію (місцевоанестезуючу).

Ангіноваг допомагає також підвищити місцевий імунітет слизової горла і посилити опірність організму до вірусів.

Симптоми, на які точно варто звернути увагу!

Але якими б ліками ви не лікувалися, або які б народні засоби не застосовували, іноді біль у горлі може зберігатися і навіть посилюватися, а загальний стан організму погіршуватися. У разі збереження симптомів або їх посилення, необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.

Будьте уважні до свого організму і не відкладайте боротьбу із застудою на “потім”! А Ангіноваг – ваш вірний супутник у боротьбі за радісне літо і міцне здоров’я.