АНГІНОВАГ: КОЛИ БОЛИТЬ ГОРЛО

Історія медицини сповнена страшних, абсолютно божевільних і курйозних випадків. Цікаві випадки пов’язані з лікуванням захворювань горла і дихальних шляхів. Найбезпечніше – це лікування хворого горла сиропом з равликів. І це ми не говоримо про більш відомі методи лікування: від кровопускання – до вживання героїну і опіуму, від цілеспрямованого заселення організму глистами – до трепанації.

Як добре, що все це залишилося в минулому, скажете ви. Однак сучасний Інтернет рясніє не менше безглуздими і часто шкідливими порадами, як лікувати хворе горло в домашніх умовах …

Напевно, кожен з вас кілька разів на рік стикався з болем в горлі і вже точно кожен з вас лікувався «бабусиними» рецептами. Чи варто говорити, що медицина, як і технології, стрімко розвивається, створюючи ефективніші і безпечніші засоби для лікування.

Статистика захворювань горла серед населення вперто твердить, що 70% всіх болів в горлі припадає на фарингіти вірусної етіології. Захворіти на фарингіт може людина, яка:

– зазнає тривалого впливу гарячого, сухого або задимленого повітря,

– курить або зловживає спиртним,

– має генетичну або вроджену особливість будови слизової глотки і всього стравоходу,

– в силу особливостей організму або захворювань, дихає через ніс,

– схильна до алергії,

– має ендокринні порушення, цукровий діабет

– страждає серцево-судинними захворюваннями або хворобами легень, нирок

Щоб усунути саму причину болю в горлі, а не симптом, необхідно звернутися до сімейного лікаря, який встановить діагноз. Адже знаючи первісну причину, легше її усунути. Самолікування найчастіше призводить до ускладнень і хронізації запальних процесів.

Лікар зазвичай призначає комплексну терапію, яка включає в себе протизастудні препарати, місцеві антисептики, болезаспокійливі препарати, у крайньому разі прописує антибіотики. Отже, пацієнту доводиться приймати три, а то й чотири різні препарати, щоб лікування було максимально ефективним. Велика кількість препаратів завжди дає відчутне навантаження на організм людини, і так само на його гаманець.

Не всім відомо, що існують комбіновані препарати, які можуть вирішити проблему, в першу чергу, впливаючи на причину. Одним з таких препаратів є Ангіноваг. До його складу входить рослинний противірусний компонент еноксолон, природний антибіотик тиротрицин, деквалінію хлорид, гідрокортизону ацетат, лідокаїну гідрохлорид. Збалансований склад діє відразу в трьох напрямках – усуває біль, згубно діє на віруси і пригнічує запалення. Крім того, препарат підвищує місцевий імунітет і сприяє регенерації тканин.

Величезний плюс препарату в тому, що він повністю справляється з хворобами горла завдяки натуральним компонентам і його можна застосовувати навіть під час вагітності та годування груддю.

Ангіноваг застосовується в Європі з 60-х років минулого століття, його ефективність і безпека перевірена часом.